Mirror

Vid köp av katt / Parning

Jag är väldigt mån om att mina katter ska komma till riktigt bra hem. Därför vill jag skriva några rader här för att göra flytten så lätt som möjligt.

Har man katt sedan tidigare som ska vänja sig vid den nya familjemedlemmen? i så fall kan det vara bra att förbereda sin katt med att plugga in feliway i eluttaget. Feliway är en syntetisk feromonlösning som motsvarar kattens ansiktsferomon. Detta feromon förebygger och minskar stressen hos katten som kan bli vid förändringar. Feliway gör katten lugnare och tryggare.

Oftast om man har en katt sedan innan, oavsett ålder, så kommer katterna att fräsa på varandra i början. Det kan går på några dagar men det kan också ta flera veckor innan de slutar fräsa på varandra. Oftast är det bra att leka med dem tillsammans för att det ska vänja sig lite fortare vid varandra. Kattmynta kan hjälpa till. Kattmynta ökar leklusten.

Är det en kattunge som kommer hem till er kan det ibland vara bra att vänja sig vid ett rum åt gången. Då blir det lättare att hitta till kattoaletten och så blir det inte för mycket nytt på en gång.

Mina La Permer kostar 12000 kr. Man betalar 3000 kr i handpenning, som inte betalas tillbaka, och när man hämtar katten betalar man resterande summan. När man har betalt handpenningen skriver vi ett tingningsavtal och vid hämningen skriver vi ett köpekontrakt. Transport till tågstationen i Hässleholm ombesörjer jag, men vid längre sträckor betalar köparen.

Vid hämtning av katten är den vaccinerad mot kattsnuva och kattpest två gånger. Den är avmaskad och chipmärkt. Katten har stamtavla och en dolda felförsäkring som gäller i 3 år. Katten är också veterinärsbesiktad. En veterinärsbesiktning gäller i 7 dagar därför är det viktigt att hämta katten i tid för att försäkringen ska gälla. Behövs en ombesiktning så står köparen för den kostnaden. Pris för ombesiktning är 500 kr.

Vill man köpa en parning av någon av mina hanar så är priset 3000 kr för parningen och därefter 2000 kr per levande kattunge.